Google Cloud се обединява с индийския стартъп SuperGaming, за да предложи на разработчиците двигател за игри

Google Cloud си партнира с SuperGaming За да представи игровия двигател на индийската компания за игри, SuperPlatform, на разработчиците по целия свят, това е най-новият от поредица от скорошни ходове на производителя на Android за разширяване на фокуса върху игралната индустрия.

Облачното подразделение на гиганта за търсене заяви в четвъртък, че като част от партньорството си, ще предложи на базираната в Пуна стартираща компания за игри, за да помогне на разработчиците по целия свят да им помогне да управляват своите операции на живо, намиране на мачове, развитие на играчи и данни, анализи, сървърно мащабиране и търговия. Тези инструменти са предназначени да помогнат на компаниите да поддържат, подобряват и мащабират своите игри.

Иновативната игра SuperGaming, която използва своя собствена игрова машина за собствените си заглавия, както и официалната мобилна игра PAC-MAN, събра милиони изтегляния за своите мобилни заглавия като MaskGun, Silly Royale и Tower Conquest.

SuperGaming първоначално разработи SuperPlatform за стартиране на свои собствени игри и започна да лицензира услугата на други разработчици през 2019 г.

Суперплатформа

Кредити за изображения:

Двете компании не са непознати една за друга. SuperGaming първоначално разчиташе на AWS за своите облачни нужди, но се премести в Google Cloud преди две години, след като видя предимства, включително „значителни спестявания“, каза съоснователят и главен изпълнителен директор на SuperGaming Роби Джон в интервю за TechCrunch.

Джон каза, че този ход е накарал платформата да бъде достъпна чрез Google Cloud като независим доставчик на софтуер за разработчици. „Много съм развълнуван да пренеса нашата платформа в Google Cloud, която вече захранва 70% от нашите големи клиенти“, добави той.

Разработчиците все още ще имат опцията да използват SuperPlatform на AWS, както и на Azure, въпреки че Google Cloud ще има предпочитание към SuperGaming в резултат на партньорството, каза той.

Преди да говори за възможно партньорство, Джон каза, че SuperGaming работи в тясно сътрудничество с инженерите на Google Cloud, за да използва облачната платформа за предстоящата собственост на играта Indus. Той каза, че двата екипа от двете страни са обменили идеи, които са помогнали за постигането на партньорството много естествено.

„Партньорството е нещо повече от просто да кажем, добре, ето компютрите, инфраструктурата и всички други неща. Става дума за това как можем да се обединим, за да постигнем бизнес целта да бъдем успешни“, Бикрам Сингх Беди, управляващ директор, Google Cloud India, каза в разговора.

Двамата не разкриха финансовите условия на сделката.

Конкурентите на Google Cloud AWS и Azure предлагат собствени решения LiveOps на разработчиците на игри, за да им позволят да изпълняват своите игри като услуга и да получават телеметрия в реално време. Въпреки това изглежда, че Google Cloud използва опита на SuperGaming – заедно с неговата платформа – за да направи някои разграничения.

„Винаги става въпрос за разработчиците или за играчите. И това партньорство ни позволява да влияем и на двамата“, каза Беди.

SuperGaming, която включва базираната в Тексас Skycatcher, базираната в Токио Akatsuki Entertainment Technology Fund, базираната в Къркланд 1UpVentures и подкрепяната от Ant Group BAce Capital, е събрала 6,8 милиона долара до момента, с 5,5 милиона долара Той беше поставен от играч от първия кръг миналата година.

Стартъпът също пусна TowerConquest: Metaverse Edition като безплатна Web3 игра, която каза, че също ще работи в Google Cloud – заедно със съществуващите и предстоящите заглавия на Indus.